Pikku Nestori perheineen oli viikonlopunvietossa mummolassa. Isänsä on isyyslomalla, joten tälläinen mahdollisuus pitkästä aikaa.

Perheen Novascotinnoutaja tyttöset olivat riemuissaan järvestä ja uimisesta. Nestorikin kävi ensimmäisen kerran rantasaunassa pesulla, ei vielä löylyissä. Järveen hän pääsi tutustumaan ukin `laivan`kyydissä. Paatti on nimetty ukin laivaksi, kun se Sakarin mielestä on ihan laiva. Nestorikin sai tuta ruorin kääntelyn ja kyllä nippelit ja nappelit kojelaudassa saivat pienen pojan suun hymyyn.

Hymyä ei kyllä yhtään aiheuttanut pelastusliivi, se aiheutti purinaa ja kiukkua. No Nestori on puoli vuotta vanha ja kerennee vielä liiveihin tottua.

Virvelöinti tuotti tuloksen ja saaliiksi komea hauki. Se paistettiin ja herkuteltiin. Naapuri sai verkosta kymmenkunta lahnaa ja antoi meille pari, jotka savustettiin. Toinen lähti saman tien kaupunkiin syntymäpäivälahjaksi. Mitäköhän sankari lahjastaan tykkäsi?

Nuori pari tuli käymään ja olivat hankkineet lisää kalastusvehkeitä. Haavi on niin iso,että kyllä isotkin kalat saadaan ylös vaivatta.

Sakari tuli yökylään ja oli innoissaan mönkijän kyydissä. Perunapellolle levitettiin karjanlantaa. Sakari oli tuumannut toisen kuorman jälkeen, että haju alkaa huimaamaan ja tuli mummon luokse keräten voikukkia kimpuksi. Nyt on mummon pöydällä keltainen voikukkakimppu ja kyllä tuntuu hyvältä.

Niitä pieniä kukkakimppuja tuli aikoinaan päivittäin omilta lapsilta ja ihan kaihoisa olo tuli muistellessa niitä aikoja. Oi niitä aikoja oi niitä aikoja , ne tahtoisin niin elää uudelleen...

Onneli-eno on muuten Christoffer-enon kanssa muistellut lapsuuden aikoja rakennellen pikkulegoilla ties mitä hienoja vehkeitä. Sakari sai tullessaan ihmetellä moottoripyöriä ja muita härveleitä.

Kukkia tulee koko ajan lisää, nyt Sakari toi ison narsissi kimpun, mummon kukkapenkistäpä tietenkin.  Lähenpä niitä laittelemaan maljakkoon.