Ihana pikkulomanen tämä vapun aika. Etenkin kun säät suosivat ja saa nauttia vapaasta,lämmöstä ja väenpaljoudesta. Vapun aikaan kaikki lapsukaisemme perheineen kävivät kyläilemässsä.

Kanadan hanhet tallustelivat rantapellolla saunan takana, kaunis joutsen pari teki kunniakierroksen saunan edestä, kalaverkkojen saaliina haukea, säynävää, lahnaa ja ahventa. Sakari oli kalareissulla ukin apulainen. Jäät lähtivät toissapäivänä rannasta ja kalastuksen voi avovedessä aloittaa.

Lauantaina saunoimme Sakarin kanssa ja meillä oli hauska huvi, kun meillä oli jääpuikkkosauna. Niin! Keräsimme löylykiuluun laiturin vierestä puikoille mennyttä jäätä, joka oli sulamaisillaan ja aurinko oli muodostanut siitä jääpuikoja sulamisvaiheessaan. Niitä heittelimme vuorotellen kiukaalle ja saimme simaiset löylyt, siis suloisen pehmeät.

Uskalsin pulahtaa jo useamman kerran laiturilta järveen, vaikka tuntui kirpaisevan kylmältä tuo Saimaan vesi.

Kalasaaliista teimme kalapullia ja ahvenista paistoimme ahvenfileitä ruiskuorrutteella voissa paistinpannulla. Nami nami...

Ostin vesi-ilmapalloja, ja niitä poikaset heittelivät pihalla ja aikamoinen pamaus tulee, kun sellaisen heittää grillikodan kylkeen eikä heti arvaa mistä pamaus syntyy..mutta pojat on poikia.

Untamo hymyili lähes kaikelle ja Nestori onkin jo ison pojan oloinen verrattuna serkkuunsa joka vielä niin lutunen, pehmeä ja vauvamainen. Muutama viikko sitten saimme kuulla että viidettä lastenlasta saamme odotella vielä tämän vuoden aikana syntyväksi. Eli vauvoja riittää. Taivaaan Isän kädessä tämä elämä on, joten iloisella mielellä odotetaan uutta elämää.

Eerikki oli vapun aikana toisen mummon luona emmekä tavanneet. Eerikki odottaa tapaamistamme. Hän kertoo kaikille, että hän lähtee mummon kanssa hampurilaispaikkaan. Olemme nimittäin kaksi kertaa käyneet pallomeressä ja liukumäessa Hesessä ja nyt Eerikki on sitä mieltä, että mummo vie aina hampurilaispaikkaan. Onhan mummo tietysti siellä jätskit ym. herkut tarjonnut samalla, niin maistuu ne herkut mummollekin.